"Macarons bakken maakt mij gelukkig. Ik bak ze voor alle heerlijke momenten waar je geluk wilt proeven" - Esther Koudijs
Ik ben Esther
Al 10 jaar maak ik met heel veel passie en toewijding macarons. Tijdens een culinaire opleiding in Frankrijk heb ik mijn gevoel voor smaak verder ontwikkeld. Nu probeer ik met mijn macarons anderen gelukkig te maken, proef geluk!
De oorsprong van de macaron gaat terug tot een koninklijk huwelijk in 1581. Voor deze gelegenheid introduceerde de Franse Koningin Catarina de' Medici uit Italië een nieuw recept voor ronde gebakjes op basis van fijngestampte amandelen, die men "macarone" noemde.
Bijzondere smaakcombinaties
Macarons zijn kleine ronde luchtige koekjes met daartussen een zachte vulling. Het koekje bestaat uit amandelen, suiker en eiwit en is dus glutenvrij. De vulling bestaat vaak uit een romige crème of chocola met fruit, kruiden of alcohol
Er zijn een aantal klassieke smaken zoals bijvoorbeeld frambozen en karamel. Maar het is mijn passie om steeds nieuwe en bijzondere smaken te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Een selectie van mijn winter smaken:
- hazelnoot met karamel
- schwarzwalder kirsch
- earl grey met cassis
- sachertorte
- pecan maple syrup
- gingerbread
- speculaas
- crème brulée
- tiramisu
- lemon cheesecake
Nieuwsgierig?
Proef Geluk macarons zijn te koop bij GULA Delicatessen aan de Grote Spui in Amersfoort.
Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor uw bruiloft, een geboorte of ander geluksmoment, of hebt u een delicatessenzaak in de buurt van Amersfoort en overweegt u om macarons te gaan verkopen? Neem vrijblijvend contact met mij op via:
+31 (0)6 33 22 56 41 of info@proefgeluk.nl